Alternative måter å slappe av på

I dagens travle samfunn er det viktig å ta seg tid til å roe ned, slappe av og puste langsomt. Nå er det ikke slik at yoga passer for alle, selv om alle kan drive med det – for noen blir dette bare en kilde til ekstra irritasjon dersom de må klemme enda en aktivitet inn i hverdagens stapp fulle program. I denne artikkelen tar vi opp flere ulike måter å roe ned kroppen og hjernen på, så er det opp til deg å finne ut hvilke metoder som passer deg best. Kanskje du kan bruke alle?

Å jobbe ute eller i hagen

Når man jobber ute i hagen, får man kontakt med jorden og levende planter, og dette senker blodtrykket og gjør at vi puster mer naturlig og friere. Naturen kan helbrede og forebygge stress. I tillegg gir den lille kroppslige aktiviteten som kroppen får, med litt bøy, tøy og strekk, en god helsebringende effekt. Små bevegelser er ofte nyttige for å øke blodsirkulasjon og bevege muskulatur og sener på en skånsom måte.

Å spille spill

For noen er det lite som er mer avslappende enn å sette seg godt til rette med et spill man liker ekstra godt. Koble ut alt annet; jobben, køkjøringa du er ferdig med for dagen, og ikke minst alt det som kan, men ikke må gjøres rundt om i huset. Spinn i vei på spilleautomater, legg kabal eller skyt deg frem i Counterstrike, alt etter hva som passer deg best.

Vær i øyeblikket

Noen ganger bør vi stoppe opp og gjøre ingenting, rett og slett. Sitt i hagestolen og lytt til fuglene, se på gresset mens det gror eller studer hageplantene dine. Planlegg når du skal ut og stelle med dem neste gang, men på en avslappet måte som er beregnet for å nyte stunden. Pust dypere, roligere og jevnere, og prøv å tømme hodet for alle tanker. Bare vær til stede.