Finn deg selv

Indre og ytre velvære henger tett sammen. For å bli lykkelig, gjelder det å finne seg selv, og finne den rette livsveien. Er du glad og tilfreds innvendig, vises det på utsiden. Og hvis du tar vare på det ytre, vil det også gjøre deg mer tilfreds på innsiden.

Yoga for indre ro

Yoga bidrar både til indre ro og også til økt bevegelighet og styrke i kroppen. Dermed oppnår du både indre og ytre velvære gjennom yogaøvelser. Start enkelt. Ikke kast deg rett ut i de mest avanserte øvelsene, for de krever en god del trening. Meld deg på et nybegynnerkurs, eller sjekk ut instruksjonsvideoer på nettet. Deretter kan du øke vanskelighetsgraden etter hvert.

Trening for kropp og sinn

Helt vanlig trening er også godt for kropp og sinn. Du trenger ikke å oppsøke et treningsstudio, og du trenger ikke å løpe til svetten renner av deg. All bevegelse er sunt. En tur i skogen er balsam både for kroppen og sjelen. Stillheten gjør at den travle hjernen faller mer til ro, og en tur i naturen kan være den rene meditasjonsøvelsen.

Trening fikser ikke alt

Selvsagt er det enkelte ting som ikke kan fikses med trening. Det kan være små kosmetiske detaljer som irriterer deg, og som faktisk påvirker den psykiske helsen din. Da er det greit å vite at det er hjelp å få også med slike problemer. Ofte er det ikke mye som skal til før du føler deg bedre.

Finn din vei

Det er mange måter å finne seg selv, og husk at vi alle er forskjellige. Ikke still urealistiske krav til deg selv og til kroppen din. Ikke alle blir yogamestre, og ingen er helt perfekte. Et sunt ytre kan likevel bidra til bedre selvfølelse, og det er aldri feil å ta vare på kroppen og helsen.